42013Bře

Tisková zpráva: Josef Šedlbauer se stal novým předsedou dozorčí rady Krajské nemocnice Liberec

Vedení kraje má po 3 měsících opět své zástupce v dozorčí radě Krajské nemocnice Liberec.

Včerejší zastupitelstvo města Liberce schválilo Jiřího Šolce jako svého delegáta na valnou hromadu Krajské nemocnice Liberec. Projednávání bodu bylo výrazně klidnější, nežli na minulém zastupitelstvu, snad i díky ohlasům z nemocnice, které vyzývali ke konstruktivnímu jednání, které přinese uklidnění situace a přestane z půdy nemocnice vytvářet válečnou politickou zónu. A tak ani menšinová snaha KSČM a bývalých Věcí Veřejných, v čele s panem Černým, kteří stále trvali na neschválení zástupců za Liberecký kraj, nominovaných za Změnu pro Liberec, Jana Korytáře a Josefa Šedlbauera, našla jen částečnou oporu u ČSSD, což na shození nominace nestačilo.
Dnešní valná hromada společnosti proběhla také v klidu, Liberec jako menšinový vlastník schválil členy dozorčí rady, nominované za Liberecký kraj, takže současnou dozorčí radu doplní Martin Půta, Lena Mlejnková, Jan Korytář a Josef Šedlbauer. Na následné dozorčí radě by zvolen i nový předseda dozorčí rady, kterým se stal Prof. Doc. Ing. Josef Šedlbauer, Ph.D. Ten po svém zvolení ujistil přítomné členy dozorčí rady, nominované za zaměstnance slovy: „Budu rád, pokud všechna jednání budou probíhat v klidné pracovní atmosféře a budeme se snažit hledat ta nejlepší řešení. Mohu všechny ujistit, že v žádném případě nepřicházíme s cílem živit se z financí, určených pro zajištění zdravotní péče, ani si sebou nevedeme lidi, které bychom chtěli dosadit do vedení nemocnice.“

Tým Změny pro Liberecký kraj…

(Kompletní tisková zpráva ke stažení)